Beryel Thelin

Textila hantverk
Vetterslundsgatan 122
724 62 Västerås
tel. 021-359729
mobil 070-3116376
beryelthelin@hotmail.com

Jag har alltid sytt, och nu arbetar jag med lappteknik, skinnsömnad och broderier i olika former inom Formgruppen och mitt egna företag ”Det lilla extra…”

Förutom broderier (maskinbroderier) på dukar, löpare och barntäcken så syr jag lappteknik i väskor, necessärer och täcken. Jag syr kuddar i fårskinn och under vinter-perioden har det även blivit några sadelskydd i fårskinn.

Jag gillar utmaningar och har under alla år samlat vackra tyger från mina resor och besök i tygaffärer. Med åren har det blivit en hel del, men som vanligt finns det ”aldrig” rätt tyg när skapandet sätter in. Jag tänker ofta i serier eller säsonger beroende på vad som skall göras. Är det necessärer gäller oftast serietänket, det skall passa till stora och små eller unga och gamla.

När det sedan gäller säsonger så anpassar jag mej efter årstiderna i utförandet och färgerna. En sommarväska ser annorlunda ut än en höst/vinterväska gör.

Jag försöker alltid hitta nyheter och se på trender som jag gör på mitt sätt så designen blir min egen. Senast tiden har väskor varit min utmaning och där finns en hel del kvar att göra, för väskor behöver alla oavsett till vilket ändamål eller situation. Plastpåsar är inget rolig!

Jag tar emot beställningar i mån om tid och ork men gillar mest att skapa utan tidspress och beställarkrav.